Tapolcán jártunk, grillsütőt vettünk

A mai bejegyzésem a barátom étterméről fog szólni, pontosabban egy grillsütő beszerzéséről. Nemrég készült el az étteremhez tartozó terasz, ahol azt tervezi, hogy olyan igazi BBQ élményt fog nyújtani a vendégei részére, ehhez pedig az https://rdealer.hu/ oldalon kiszemelt egy faszenes kerámia grillsütőt, aminek a méretei lehetővé teszik azt, hogy az éttermében ki tudja szolgálni vele a vendégeit. Szerintem az ötlet zseniális, így természetesen támogattam is mindenben, aminek az lett a vége, hogy elkísértem grillsütőt vásárolni.

Mindenképp olyan grillsütőt szeretett volna, ami legalább tíz steak, vagy csirkemellfilé megsütésére alkalmas. Az https://rdealer.hu/ oldalon talált egy KamadoJoe Classic Joe nevű 18″, kerámia faszenes grillsütőt, ami azonnal lenyűgözte. Mivel olyan magas minőségű kerámiából készült, ami nagyon jól meg tudja tartani a hőt, így akár olyan húsok elkészítésére is tudja használni, amik hosszabb ideig sülnek.

Az oldalt böngészve arra jutottam, hogy a Dealer – Gastro & Ice Dealer cégnek Tapolcán található mindkét bemutatóterme. A Paks és Tapolca közötti távolság a barátomat nem igazán riasztotta el, így az egyik délután autóba ültünk és elmentünk Tapolcára. Nem lett volna kötelező megtenni ezt az utat, mivel lehetőség van arra, hogy bemutatótermi látogatás nélkül telefonon keresztül leadja a rendelését, de ő inkább úgy döntött, hogy menjünk el személyesen a tapolcai bemutatóterembe és nézzük meg ott a kiszemelt faszenes grillsütőt. Megértem egyébként, hiszen az ilyen üzletekben mindig szakértő eladók vannak, akiknek mindig van egy-egy jó tanácsuk, tippjük a termékekkel kapcsolatban.

A kiszemelt grillsütő gázrugós zsanérszerkezettel van ellátva, aminek köszönhetően sokkal könnyebb felnyitni a fedelet, a rozsdamentes retesz pedig garantálja a tökéletes zárást. Ezekről útközben sokat hallottam barátomtól, aki mérhetetlen lelkesedéssel mesélt arról, miket olvasott az oldalon a grillsütőről. Szóba került az is, hogy olyan céghez megyünk, akik már több évtizede szolgálják ki a vendéglátóiparban tevékenykedő vállalkozásokat, így ő olyanok miatt nem is aggódik, hogy ne lenne megbízható a hely. Efelől nekem sem volt kétségem, hiszen akik ilyen régóta helyt állnak, azok biztos, hogy teljesen megbízhatóak.

Amikor elmentünk Tapolcára a bemutató terembe nagyon jó ügyfélélményben volt részünk. Van ügyfél parkolójuk, így nem kellett sokat bíbelődni azzal, hol parkoljunk le. Ahogy beléptünk a bemutatóterembe azonnal a segítségünkre sietett az eladó, aki bemutatta nekünk a bemutatóteremben megtalálható faszenes grillsütőket.

A bemutatóteremben mindegyik grillsütő KamadoJoe márkájú volt. Kisebb és nagyobb kapacitású is helyt kapott a bemutatóteremben, állvánnyal rendelkező grillsütőket és állvány nélkülieket is lehet itt kapni. Kisebb nézelődés és egyeztetések után végül a Classic Joe II helyett a Classic Joe III-ra esett a választás, mivel ebben van egy háromszintű multifunkciós grillező rendszer, valamint az oldalsó polcok alumíniumból készültek, illetve ennél a grillsütőnél már az új SlöRoller füstölő, egység is helyt kapott. Ennek köszönhetően a füstöt és hőt lehet nagyon jól lehet áramoltatni a berendezésben. Ez egyébként egy kivehető eleme a sütőnek. Ennek a grillsütőnek is a kapacitása 10-12 darab steak, vagy 10-12 darab csirkemell filé. A hőtartománya pedig 70 Celsius fok és 480 Celsius fok között mozog, ami sok lehetőséget ad a különféle húsok elkészítéséhez.

Egy kis utazást rászánva néhány óra alatt meg is lett a grillsütő, amit már fel is állítottunk a barátom teraszán. Egyébként a grillsütő gördíthető alvázzal van ellátva, így bárhová könnyedén szállítható és felállítható. Szerencsére ezzel sem volt túl sok dolgunk. Kaptunk néhány hasznos tippet is, amit reményeim szerint a barátom be is fog tartani. A grillsütő mindenesetre nagyon jól mutat és az első tesztek alapján hozza a tőle elvárható formát.