Paksról hazaérve találtam az Acélpartnert, aki azóta is partner

2020-ban indultunk neki egy új projektnek a céggel, ami miatt rövid időre Paksra is kellett költöznöm. A cég, aminek dolgozom, ingatlanok fejlesztésével foglalkozik, illetve vasszerkezetek és acélszerkezetek gyártásával. A paksi projekt nem kötődött szorosan az erőműhöz, de azért volt hozzá némi köze. Egy elég hosszú projektről volt szó, nem is időben, inkább energiában. Nagyon sokat dolgoztunk rajta a kollégáimmal, és közben már jött is a következő terhelés a vezetők részéről. Mivel alapvetően a budapesti székhelyünkön én beszerzési feladatokat látok el, egy új projekt vezetője lettem, melynek keretein belül új beszállítót kell találnom, aki melegen hengerelt és felülettisztított lemezeket szállít be nekünk, lehetőleg gyorsan. Vagyis gyorsan kellett találni is, és az is fontos volt, hogy a partner gyorsan szállítson.

Így Paksról csak az internetre hagyatkozhattam elsőnek, és így találtam a Felülettisztítás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás nevű oldalt, azaz az Acélpartner Kft. honlapját. Először kicsit bele szoktam ilyenkor olvasni a rólunk vagy a bemutatkozás részbe a honlapokon, hogy tájékozódjak a cégről, sokat elmond, hogy mit ír le magáról. Az Acélpartnerről kiderült, hogy egy 1999-ben alapított cég, ami a 10. Kerületben van, a Gyömrői úton. Most, hogy így gondolkozom, tényleg van ott valami ilyesmi cég. És beszerzőként erre nem figyeltem eddig. Mire nem jó az internet, ugye? Elmondása szerint a cég lángvágással és plazmavágással foglalkozik, ami pont jó nekünk, és természetesen a kész eszközök felülettisztítását is vállalja, amit kézi köszörűvel és szemcseszóróval végeznek, így eltávolítva a vágási mikronyomokat, és a felületi korróziót. A finomítást egészen pontosan 1650 mm széles, 12000mm hosszú, és 350 mm magas eszköz tisztítására alkalmas géppel végzik. Egyből elég sok mindent megtudtam a Felülettisztítás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás oldalról.

Később, ahogy hazaértem Paksról, fel is vettük a kapcsolatot a céggel, és született megállapodás is közöttünk. A technológus munkatársak mindenben a segítségünkre voltak, és támogattak minket a munka során, például műszaki rajzok elkészítésével, tervezéssel, minőség kiválasztással, és tanácsot adtak azzal kapcsolatban, hogy melyik folyamat lenne az a gyártás során, ami a mi kéréseinkhez a legjobban igazodik. Persze, nekünk is tiszta víziónk volt róla, hogy mit szeretnénk, de nagyon sokat segített az ottani kollégák munkája.

Az együttműködés azóta is tart a két cég között, mivel mindennel maximálisan elégedettek vagyunk. A minőséggel is, amit kapunk, azzal, ahogyan segítenek nekünk, és azzal is, hogy nagyon gyorsan is tudnak szállítani, aminek a magas készletük az oka. Az előző partnerünk ebben elég gyenge volt, és minőségi kifogásunk is gyakran volt rá, de most nagyon örülünk, hogy végre sikerült egy ilyen beszállítót találnunk, mint a Felülettisztítás – Acélpartner Kft. – CNC plazma-, lángvágás, gépi forgácsolás oldal.