Magyar cégek, mint a gazdasági növekedés atomjai

Emlékszünk, micsoda konjunktúra volt még a 2020 előtti, első válságos év előtt Magyarországon…

Gombamód szaporodtak a cégek, és sorjáztak a hírek, amik egy növekvő korszakról árulkodtak mind. Emlékszem, a paksi új blokképítés híre is mennyi új cég megszületését indukálta – már arra is sok vállalat, vállalkozás alapult, hogy segítsen előkészíteni ezt a projektet.

Megkönnyítette annak az időszaknak a fejlődését és gyarapodását az egyre könnyebb cégalapítási gyakorlat. Arra is jönnek létre ugyanis különféle organizációk, hogy más cégek jogi működését segítsék, például. Én is akkoriban futottam bele először egy olyan társaságba – akik most szekhelypartner.hu webcímen még mindig sikeresen működnek, egyre több ügyféllel, ha jól tudom -, akik sokat tettek az összetett és jól kitalált szolgáltatásukkal ezért a gombamódszerű szaporodásért. Mármint az új cégek szaporodásáért. Akik végezni akarták minél hamarabb a dolgukat, és nem a formaságokkal időt elpocsékolni.

Hogyan jutottam hozzájuk? Ekkoriban írtam be először én is a keresőbe: ” cégalapítás budapest “. És sokan kérdezték, akkor még nem értettem, hogy miért: “székhelyre is szükséged lesz?”. Azért ajánlotta tehát mindenki a szekhelypartner.hu-t, mert ők tudnak székhelyet is regisztrálni nekünk, ami cégek hivatalos bejegyzésénél elengedhetetlen. Olyan ingatlanokat birtokolnak teljeskörűen és kizárólagosan, melyekben jóváhagyják a cégbejegyzést. Ezt hívják székhelyszolgáltatásnak, és jó sokat lehet megtakarítani vele.

A cégalapítás budapesti székhellyel máskülönben elég húzós lenne a kicsiknek, és az éppen induló vállalkozásoknak, anyagilag. De mit ad még a “cégalapítás Budapest”, ami egy külön szolgáltatástípus náluk? Nos, elsőként mindent leírnak a “Cégalapítás” fülön az olyan, kevéssé tájékozottaknak, mint én voltam. Aztán intéznek minden formalitást, ami tök jó, hogy nekünk nem lesz olyan káosz az egész, és minden rendben fog menni a hatóságok szemüvegén át vizsgálva. Ebben bízhatunk!

Ha székhelyszolgáltatással együtt veszünk ilyet igénybe, akkor lesz egy cégtáblánk, egy mindenre kész portaszolgálat, stb. Tudni fogunk róla, ha minket kerestek ott, megkapjuk az oda érkezett leveleket szkennelve, magyarán: teljes székhelykezelés lesz, ami ezért jár. Mármint, ha erre “fizetünk elő”. Ott folytatott tárgyalásokhoz lesz igénybe vehető tárgyalónk (ha ne adj’ Isten a NAV keresne, nekik mégsem mondhatjuk, hogy nem alkalmas), és dicsérem még az olcsóságuk mellett a mindenkori gyorsaságukat is.

Nem csak tűpontosan csinálnak mindent, de náluk aztán nincs semmi késlekedés semmivel. Inkább nekünk hagynak időt mindenre, de ők aztán dolgoznak, mint a gép…

Van sok minden még náluk, szóval az olvasnivalókban vesszünk el bátran. Mostanra messze nem csak egy helyen van irodájuk és székhelyszolgáltatásuk sem, akad például olyan helyszín, ami ipa-fizetéstől mentesült településen van. Ez is egy speckó dolog a csomagjaik közt: ha meg akarjuk úszni az iparűzési adófizetést, akkor ezt a lehetőséget válasszuk – mondjuk ez is pont olyan, a törvény betűit követő dolog, mint itt náluk bármi más.

Ők jogilag mindenben a helyzet magaslatán állnak. Ha bajba kerülne a cégünk, a bejelentett székhelycímen ők a kényszerintézkedés jogszerű tűrését is elvégzik. Régen olvasgattam szintén sokat arról, mennyire nem okos dolog, ingatag lábakon álló cégeknél saját ingatlanba bejelenteni azt. Ami a tulajdonunk – mert ez esetben mindennel felelünk azért a cégért, ami ott található. Az ingóságokkal is, ha jól tudom. De a lényeg, hogy használjunk, vegyünk igénybe inkább székhelyszolgáltatást! Nem csak erre, ennek a kivédésre találták ki, de erre is jó…

Aztán, láthatjuk milyen sok vállalat működik együtt még velük, igencsak hosszú ideje… Mert az is feltűnik, hogy van a weboldalon egy olyan opció, mint a “Cégmódosítás”. Nos, természetesen időközben megváltozhat a cégforma, le kell cserélni az ügyvezetőt, szükségünk lehet még a tudásukra a jövőben is, mert bármi történhet. Hiába indítottuk be már évekkel korábban a cégünket és tűnik minden szupernek, kényszerű változások mindig jönnek. A szekhelypartner.hu ilyesmikhez is ért, szóval érdemes megtartani velük az aktív kapcsolatot. Ami céges dolog, azon belül ők mindenben közreműködhetnek!