Káros anyag mentességre fel!

Itt az ideje, hogy egyre több ember észbe kapjon, mi folyik körülöttünk és mit teszünk a Földdel!

Én paksi lakos vagyok, és személy szerint utálom, hogy itt van ez az atomerőmű! Kiábrándultam minden olyan dologból már, ami veszélyes, mesterséges anyagokkal kapcsolatos, mert egy kis hiba kapcsán ember életeket is veszthetünk, arról nem is beszélve, hogy a környezetet is milyen mértékben károsítjuk.

Én abban hiszek, hogy mindent magunknak kell megoldani, de közben segíteni is kell egymást!

Az a legnagyobb baja az embernek, hogy elkényelmesedett, és ahelyett hogy maga állítaná elő a dolgokat, amiket használ, megveszi. De amit megvesz, az sokszor tele van olyan anyagokkal is, amire valójában nem vágyott.

Én a szappanomat is magam készítem!

A feleségemmel és a gyerekekkel mostanában az az esti programunk, hogy szappant készítünk, amit az egész család élvez. Csak is természetes anyagokat használunk fel, az alaphoz például pálmavajat, kókuszvajat, de ez mindenkinek egyéni, számos anyagból készülhet ami nagyon jó, a színezés tekintetében viszont már nehéz etikus úton maradni.

Még szerencse hogy rátaláltam erre az oldalra: https://www.pipereporta.hu/sct/374099/Szinezok.

Mert ezen az oldalon fantasztikus termékek vannak, például az Eazy Colours színezők amik vegánok, tehát nem tartalmaznak semmi állati eredetűt, ráadásul allergén mentesek is! Nekem nem lett volna fontos a színezés, de a gyerekek úgy élvezték a készítést, ha ezeket a neon színeket felhasználtuk a színezéshez. Az a jó benne, hogy parabén mentesek is, és miközben használjuk, nem fogja meg a kezünket, nem színezi be azt, csak amit kell, vagyis a szappant. Azt is külön kiemelik az oldalon, hogy ezekkel a termékekkel nem végeztek vizsgálatokat vagy kísérleteket az állatokon. Emellett garantálják, hogy nem szövetkeznek olyan céggel, ami gyermekekkel végzi a termékek előállítását. Nyilván itt az alulfizetett gyerek rabszolga-munkára kell gondolni, nem egy családi kikapcsolódásra.

A másik fantasztikus termék a https://www.pipereporta.hu/sct/374099/Szinezok -ról a Mica por, amivel a nagyobbik lányom szokott kísérletezgetni mostanában.

Ezt már egy kicsit nehezebb használni mint a másikat, de annál szebb mintákat lehet vele készíteni! Nagyon könnyen adagolható, rengeteg színben elérhető. Anyagát tekintve a csillámpala és fém oxidok keverékéből áll össze, tehát enyhén csillogós és lúg álló a szappanmasszában. A kész szappanon már nem szokott csillogni szerencsére és a bőrön sem hagy csillogást, úgyhogy én is kibékültem vele.

Ugyanezen lányomat annyira megfogta ez a kézműves tevékenység, maga, az alkotás, hogy újabban krémek készítésével is foglalkozik. Nagyszerű, hogy ezekhez nem kell új színezőanyagok után nézelődnünk, mert ez a mica pala még ahhoz is jól használható. Kicsit más arányban kell felhasználni, de ehhez én annyira nem értek, annak viszont örülök, hogy ennyit alkotunk közösen és közben a környezetet is óvjuk.

Egy nagyon jó ismerősöm ajánlotta egyébként ezt az oldalt, és mindig velük együtt szoktunk rendelni, így a szállítás is olcsóbb és környezet-barátabb.

Sosem volt még olyan gond, hogy valami ne érkezett volna meg, vagy mást kaptunk helyette, hanem mindig minden rendben ment. Egyszer volt kérdésünk a szállítással kapcsolatban, de akkor is szinte azonnal elértük őket a megadott telefonszámon, úgyhogy abszolút pozitívak a tapasztalataink az oldallal minden téren.

Ajánlom mindenkinek, hogy rendeljen innen színezőanyagokat és egyéb, kozmetikumokhoz kapcsolódó dolgokat, mert itt biztosan mindenki megtalálja, amit keres!