A fővárosban még a gázpalackot is házhoz szállítják

Nemrég költöztem át a fővárosba. Korábban Pakson éltem, amit nagyon szerettem, viszont a korlátozott álláslehetőségek miatt inkább átköltöztem Budapestre. Egyelőre azt kell mondanom, hogy nem bántam meg a döntést, ugyanis egy remek, izgalmas állást találtam, ahova nem csak kényszerből járok be. Minden nap vidáman kelek fel, tudom, hogy hasznos munkát fogok végezni, amit nagyon élvezek, ami boldoggá tesz. A kollégákkal könnyen összebarátkoztam, így hamar meglett az új baráti köröm is.

Persze meg tudok említeni olyan dolgokat is, amik nem tetszenek a fővárosban. Például zavar a nagy tömeg. Csak a lakásomban tudok egyedül lenni. Az utca tele van emberekkel, a közlekedés nehézkes. A buszokon annyian vagyunk, minta a heringek, meg se tudok moccanani. A másik dolog, ami zavar, az a tömérdek szemét az utcákon. Rendmániásnak mondhatom magam, így nem csoda, hogy eléggé megvisel a nagy kosz, a bűz.

A fővárosban azt azonban szeretem, hogy bármikor, bármit megvásárolhatok. Nem igazán vannak olyan dolgok, amiket nem lehet beszerezni, csak persze mindenhez tudni kell a megfelelő helyet. A PB gázpalack töltés például gondot okozott nekem, mivel nem tudtam, hogy hova kellene vinnem a palackot, hol lehet feltölteni.

A világháló minden felmerülő kérdésre választ tud adni, így a gázpalack töltő helyeket is elkezdtem keresni az interneten. Nagyon hamar rátaláltam a gazpalackfutar.com weboldalra, ahonnan szinte bármilyen típusú gázpalack beszerezhető, méghozzá nagyon jó feltételekkel.

Elég nehezen megy még a fővárosi tájékozódás, így nagyon megörültem, amikor láttam, hogy házhoz lehet rendelni a palackot, tehát anélkül, hogy kilépnék a házból, megkaphatom az új palackot. Az extra szolgáltatás ellenére az árak nem magasak, ugyanis csupán 11.000 forintba kerül egy 23 kg-os PB gázpalack, míg a 11,5 kg-os 6.000 forintba. Az árak bruttóban értendők. Ebben az összegben benne van a kiszállítás költsége is Budapestre és a 20 km-es vonzáskörzetébe. A gázpalackfutár tehát a fővároson kívül a következő településekre viszi ki a palackokat: Gödöllő, Vác, Dunakeszi, Rád, Penc, Csővár, Acsa, Csór, Vácduka, Váchartyán, Vácrátót, Őrbottyán, Erdőkertes, Veresegyház, Szada, Sződ, Sződliget, Göd, Alsógöd, Felsőgöd, Fót, Mogyoród, Kerepes, Csömör, Kistarcsa, Nagytarcsa, Pécel, Vecsés, Gyál, Érd, Budaörs, Biatorbágy, Dunaharaszti, Üröm, Solymár, Pomáz, Szentendre, illetve Pilisvörösvár.

A gazpalackfutar.com weboldalon nem csak a vásárláshoz kapcsolódó konkrét tényeket ismerhetjük meg, hanem rövid beszámolót is olvashatunk a különböző gázfajták sajátosságairól. Például megtudtam, hogy a PB gáz természetes állapotában színtelen és szagtalan, azonban a forgalomba hozatala előtt szagosítják, hogy az esetleges szivárgás gyorsan felismerhető legyen. Ez a gáz a levegőnél nehezebb, emiatt pincében, illetve alagsorban a használata nem megengedett. Kitűnő fűtőértéke miatt kifejezetten hasznos sütni, főzni, grillezni, tetőt szigetelni, vagy akár targoncát üzemeltetni is. Én a főzéshez használom a gázpalackot, emiatt van rá szükségem, de jó tudni, hogy még mire hasznosítható.

A gázpalackfutártól a PB gázon kívül, hélium, szén-dioxid, argon, nitrogén, acetilén, oxigén, valamint corgon is vásárolható. Ezeket szintén kiszállítják a kért helyszínre, az említett területen belül.

Nem tudtam, hogy az acetilén gázt mire használják, de szerencsére a gázpalackfutár erre a kérdésemre is választ adott. Az acetilén gázt hegesztéshez, vágáshoz, lángtisztításhoz és világításhoz is használják. Szóval nekem erre a közeljövőben nem lesz szükségem, de jó tudni, hogy miről is van szó. Az acetilén palackokat is lehet több méretben rendelni: öt, tíz, tizennégy, húsz, huszonhét, negyven és ötven literes kiszerelésben.

Visszatérve a propán-bután gázra, a gázpalackfutár a Flaga és a MOL termékeit forgalmazza és egyedi megrendelés esetén, akár 2-4 órán belül házhoz is szállítják őket. Ehhez csak egy telefonhívásra van szükség, vagy a visszahívást kérő űrlapot kell kitölteni.

Miután megtaláltam a weboldalt és minden fontos részletet elolvastam, telefonon hívtam a gázpalackfutárokat. A hívásom után nagyon hamar megérkezett a propán-bután gázpalack.

Ez a szolgáltatás nagyon tetszik nekem, ugyanis Pakson is mindig nehezemre esett munka után útnak indulni gázt vásárolni. Szerencsére ezzel a lehetőséggel ez a probléma gyorsan megoldódott. Többé nem kell kimozduljak a házból ahhoz, hogy a palack fel legyen töltve propán-bután gázzal. Ajánlom nektek is a gázpalackfutár szolgáltatását, hiszen nagyon kényelmes.

A gázpalackfutárnak köszönhetően még egy plusz pontja van Budapestnek, hiszen itt van még egy indok, amiért jobban szerethetem.