Atomenergia vagy napenergia?

Legyen szó atomenergiáról vagy napenergiáról, egy dolog biztos: mind a kettőnek a felhasználhatósága nagyszerű lehetőségeket kínál. Habár az atomenergiát civilek nem használhatják, ami valljuk be nem egy rossz dolog, azonban a napenergia minden magyarországi lakosnak adott.

Nagyon sokfajta támogatást kaphatunk a napenergiás rendszerekre. Ilyen például a napenergia plusz program 2024 is. Ők egy olyan nagyszerű lehetőséget kínálnak a háztartásoknak, aminek köszönhetően azok az emberek is belevághatnak a napelemes rendszer telepítésébe, akik korábban úgy gondolták, hogy erre nekik nem lesz lehetőségük.

A napenergia plusz program 2024 a kisebb felhasználókra koncentrál, nem is kevés összeggel. Mindössze 75,8 milliárdot szeretnének arra költeni, hogy a magyar háztartások napelemhez jussanak. Ennek köszönhetően összesen több mint 15.000 családi ház nyerheti el a programban résztvevő napelemes rendszereket.

Amikor az interneten rátaláltam a Napenergia Plusz Program 2024 oldalára, akkor el se akartam hinni, hogy ennyire támogató a csapatuk. Hiszen nagyon sok segítséget nyújtanak a lakosoknak. Szerintem ez egy olyan remek lehetőség mindenki számára, amit kárt lenne veszni hagyni. Persze a részletekről mindig tájékozódni kell, de ez egy vissza nem terítendő támogatás.

Ennek ellenére igényel önerőt, hiszen manapság ingyen semmi sincsen, de a rendszer költségeinek akár 66%-át is fedezheti a programjuk. Ez azért nem kevés összeg.

Összesen 5 millió forint támogatást tudnak adni háztartásonként. Ezzel lehet számolni. Persze ez nem garantált, egy árajánlatot mindenképp érdemes lehet kérni a Napenergia Plusz Program csapatától.

Ha őket választod, akkor egy olyan szigetüzemű és a hálózatra visszatápláló rendszer ötvözetét kapod, amit hibrid rendszernek is neveznek. Ez egy olyan gyorsan megtérülő napelemes rendszer, ami akkumulátorral működik.

A program keretén belül minimum 4 maximum 5 kW-os inverterrel rendelkező napelemes rendszert lehet igényelni. Amennyiben ez számotokra megfelelő lenne, akkor mindenképp érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy részt vesztek a programban.

Nézzétek meg a részleteket és a feltételeket, majd döntsetek okosan a jövőtökről, hogy élni szeretnétek-e ezzel az egyedi lehetőséggel.