Jobb, ha még nyáron kiderül, hogy baj van a fűtéssel

Nagybátyámnak, aki a Paksi atomerőműben dolgozik, a napokban volt a születésnapja. Fel is hívtam, hogy felköszöntsem, és mivel már amúgy is régen beszéltünk, és még annál is régebben tudtunk találkozni, megtudjam, hogy van mostanában. Beszámolt róla, hogy megy a munka, hogy van a család, és büszkén beszélt az unokaestvérem előléptetéséről is. Amikor azonban visszakérdezett, mi a helyzet velem, sajnos annyira sok pozitív gondolatot nem tudtam vele megosztani.

Egy ideje már problémák adódtak a kazánunkkal otthon, és folyamatosan ezen stresszelek, mert nem csak rengeteg pénzbe kerül a javíttatása, ha nincsen szakszerűen orvosolva a probléma, az veszélyes következményekkel jár. Hol a tágulási tartállyal volt probléma, hol a fő panel lett zárlatos egy áramkimaradás miatt. Akárhányszor hívtam ki szerelőt, mindig olyan érzésem volt, hogy csak minél több pénzt szeretnének rólam legombolni.

Legújabban azzal volt a probléma, hogy bár a kazán elvileg rendesen működött, mégsem melegedtek fel a fűtőtestek. Nyáron ennek nem kéne olyan nagy gondnak lennie, de júniusban néha annyira hideg volt még a lakásban is, hogy be akartuk kapcsolni a fűtést. Lehet, hogy jobb is, hogy még mos kiderült a probléma, és nem a fűtésszezonban. El is panaszoltam nagybátyámnak, hogy amit keresek, az fűtésszerelés Budapest környékén. Erre ő már egyből rá is vágta, hogy ismer egy megbízható vállalkozást, akik vállalnak fűtésszerelést Budapesten, és akár egy órán belül ki is szállnak..

Nagybátyám biztosított arról, hogy gyorsan és precízen dolgoznak, ugyanis egyik jó barátjánál is végezek már hasonló munkát, és elég pozitívan nyilatkozott róluk. Ráadásul, ha kiderülne, hogy nem is fűtésszerelőre, hanem gázkészülék szerelőre van szükségem, ugyanez a vállalkozás még ebben is tudna nekem segíteni. Nagyon megörültem, hogy tudott ajánlani rendes szerelőket, úgyhogy meg is kértem, hogy ha lehet, kérje el nekem a barátjától az elérhetőségüket. Ma már át is küldte, úgyhogy hamarosan hívom is őket, és reménykedek benne, hogy rövid időn belül megoldódik nekik köszönhetően a fűtésproblémám.