Atomeneria és építőipar

Jól emlékszem rá, mikor húsz évvel ezelőtt azon vacilláltam, hogy építőmérnök vagy fizikus legyek. A matematikában, a fizikában és más természettudományokban nagyon jó voltam mindig is, így igazából bármelyik mérnöki vagy természettudományi szak megfelelt volna számomra, de mégis ez a kettő volt az, ahol úgy éreztem megtalálhatom a számításaimat.

A fizika területén elsősorban az atomfizika és az atomenergia volt az, ami igazán érdekelt. Teljesen elvarázsolt a gondolata annak, hogy micsoda hatalmas energia tartja egyben az atommagokat, és ha ezeket sikerül kihasználni, akkor a lehetőségek szinte végtelenek.

Persze ennek megértése egy szörnyen nehéz úton keresztül érhető csak el.

Én végül az építőmérnöki pályát választottam, mert az egy hasonlóan szép foglalkozás, és a megélhetés szempontjából is sokkal biztosabbnak éreztem.

Persze eléggé más jellegű, mintha atomfizikával foglalkoznék. Itt fontos precizitás, és a sok apróbb részletnek az átlátása.

A fizika és az atomenergia világában pedig sok kreativitásra is szükség van, feltéve, ha kutatónak áll az ember. Persze közel sem biztos, hogy valaha is kutató vált volna belőlem. Lehettem volna tanár is, az atomenergia tanszéken, vagy akár Pakson is dolgozhattam volna.

Építőmérnökként is komoly sikereket értem el, de azért mindig bennem volt egy érzés, hogy mi lett volna, ha az atomok világával foglalkozom. Az én esetemben az anyagi biztonság is szempont volt, mikor a mérnöki pályát választottam, és ezt kár lenne tagadni.

Tikon azért remélem, hogy esetleg valamelyik gyermekem rátéved a fizikusi pályára, és talán majd egyszer atomenergiával fog foglalkozni. Ők már szerencsésebb helyzetben vannak, mint amiben én voltam, mert tudom támogatni a tanulmányaikat.

Az atomenergia nem csak a jelen, de a jövő is, szóval biztos vagyok benne, ez egy jó választás lenne nekik. Biztos sokan tudjátok, de most is komoly kutatás zajlik, hogy sikerüljön megépíteni az első fúziós reaktort, ami szintén az atomenergiát hasznosítja, de itt ez nem az atommagok szétválasztásával, hanem az egyesítésével történik mindez.

Az építőmérnöki munka is csodálatos persze, és büszkén mondhatom, hogy mostanra már saját vállalkozásom is van. Az építőiparban működünk, és az egyik legfontosabb alapelvünk, hogy kizárólag a legjobb alkatrészekkel és eszközökkel dolgozunk. Ezért is van az, hogy a csavarholding.hu forgalmazójától rendszeresen rendelünk dolgokat.

Itt bizony sok mindent megtalálni, amire egy építőipari cégnek szüksége lehet. Csak mondok Nektek néhány példát gyorsan, de később majd még felsorolok párat: csavarok, fúrószálak, szegecsek, vésők.

Ez itt tényleg csak néhány példa, de erről ti is meggyőződhettek majd, ha tesztek egy próbát a weblapjukkal. Annyit már most mondok: érdemes szétnézni, vállalkozóként és magánemberként is!

A weblapjuk egészen kiváló! Ezt úgy értem, hogy nem csak arra fektettek kellő hangsúlyt, hogy jól nézzen ki, de figyelembe vették, hogy mivel nagyon sok fajta termék megtalálható itt, ezért fontos az átláthatóság.

Itt gyakorlatilag néhány másodperc elég arra, hogy megtaláld, amire szükséged van. Az oldal felső részén, bal oldalon, szépen ki van emelve a „termékeink” gomb. Erre rákattintva azonnal elénk kerül az a bődületesen nagy választék, amit kínálnak.

Tegyük fel, hogy Te éppen csavarokat keresel. Rákattintasz a fenti gomba, és a listán egyszerűen kiválasztod a csavarokat. Onnantól kezdve van lehetőséged a további kategóriák kiválasztására. Itt is felsorolok pár példát: alapcsavarok, metrikus csavarok, tokrögzítő csavarok. Ez megint csak néhány példa. Feltételezem, hogy ismered ezeket a csavartípusokat, mert ha még mindig olvasod ezt a cikket, akkor biztosan otthon vagy a témában.

De akkor haladjunk is tovább ezen a példán keresztül! Tegyük fel, a metrikus változat érdekel téged ebből a termékből, ezért azt választod ki. Itt még néhány további kategóriát is ki kell választanod. Ez a rendszerezés egyébként azért jó, mert tényleg rengeteg típus létezik ebből az áruból, és ha csak ömlesztve fent lennének az oldalon, nekem például biztosan nem lenne türelmem vásárolni.

Szerencsére a csavarholding.hu pontosan tudja, mit is várnak el az ügyfelek, ezért van az, hogy ennyire szépen vannak rendezve a termékeik az oldalukon. Néhány kattintás elég például ahhoz, hogy a bútorcsavaroknál találd magad, ahol könnyedén kiválaszthatod a konkrét terméket, mert már itt látni a fontosabb műszaki jellemzőket, melyek segítik a döntésedet.

csavarok

A termékfotók is igazán profik, hiszen ha rájuk viszed az egeret, akkor rá is közelít, így pontosan láthatod, mit is vásárolsz.

Ja, a vásárlásról még nem beszéltem! Ez szintén nagyon egyszerű és gyors! Egyszerűen kiválasztod azt a mennyiséget, amit rendelni szeretnél, ami aztán az elektronikus kosaradba kerül.

A szállítással kapcsolatban minden fontos információt megtalálhattok az oldalon. A rendelési összegtől függően változik a szállításnak az ára is, de van egy jó hírem: ha a rendelésed elér egy bizonyos összeget, akkor a szállítás teljesen ingyenessé válik! Ez azért eléggé jól hangzik, igaz?

Az még idetartozik, hogy ha szállítás csak raklappal történhet, mert túlsúlyos vagy túlméretes a rakomány, akkor az további költséget jelenhet, de erről előre tájékoztatnak.

A futárszolgálat, akivel szerződésben állnak, eddig mindig pontosan végezte a szállítást, és még soha nem volt probléma velük. Szóval bátran merem ajánlani, hogy rendeljetek tőlük!

Én legutoljára egyébként tudjátok mit rendeltem tőlük? Mérőszalagokat és tolómérőket! Hirtelen szükségünk volt ezekre a termékekre, de én tudtam, hogy ettől a fantasztikus forgalmazótól ezeket is gyorsan be tudjuk szerezni!

Ez így is történt! A megrendelést követően nem sokkal már meg is érkezett a rendelésem. Annak ellenére, hogy ezek a termékek márkásak és minőségiek voltak, egyáltalán nem kerültek sokba! Bizony, itt nem csak termékek és kiszolgálás képvisel egy magas szintet, de még az áraktól sem kell megriadnunk!

Ha ilyen jellegű termékekre lenne szükséged, akkor náluk jobbat biztosan nem fogsz soha találni. Ők egyébként nem csak forgalmaznak, de bizonyos termékek elkészítésében is részt vesznek. A festett csavarokra gondolok itt most, hiszen komoly tapasztalattal rendelkeznek a csavarok festésében. A csavarfestő technológiájuk a lehető legmodernebbnek számít!

Már sok jót elmondtam erről a cégről, pedig biztos vagyok benne, tudnék még mesélni róluk, de ez a cikk már kezd talán túl hosszú lenni. Ezért az lenne szerintem a legegyszerűbb, hogy fellátogattok a weboldalukra, és ha még mindig lenne kérdésetek, akkor egyszerűen vegyétek fel velük a kapcsolatot velük. Biztosan válaszolni fognak minden fontos kérdésetekre!

A kapcsolatoknál találhattok telefonszámokat és e-mail címeket is, szóval keressétek őket bátran!

Ha ők nincsenek, akkor az én építőipari cégem sem tudna olyan kiváló munkát végezni, ebben teljesen biztos vagyok! Sokat köszönhetek ennek a lelkiismeretes cégnek, mert a sikeremhez bizony komolyan hozzájárultak!

Akár Te is ebben iparban dolgozol, vagy csak magánemberként szeretnél rendelni, ők jelentik a legjobb választást!

Remélem, megfogadjátok a tanácsomat, mert nem bánjátok meg, azt tuti!

Építőipari szakemberként vallom: minőséget csak akkor tudsz letenni az asztalra, ha ehhez a megfelelő eszközök és alkatrészek is a rendelkezésedre állnak.

Ha Te is úgy gondolkodsz, mint én, akkor Neked is ők jelentik a legjobb választást! Nekem még soha semmilyen panaszom nem volt egyetlen termékükre sem, és ez a jövőben is így lesz, ez biztos!

Már tudod, hol éred el őket, szóval irány a weboldaluk, ha minőséget és alapos munkát szeretnél átadni a megrendelőidnek! Ők mindent megtesznek, hogy ez így legyen!