Beszéljünk inkább az utángyártott tonerekről

Ez a blog, ahogyan eddig is tapasztalhattátok, elsősorban az energia felhasználásról szól. Sokat írtam korábban a különböző energiahordozókról, az energia felhasználás különböző módjairól. Megnéztük az alternatív energiaforrások felhasználási lehetőségeit, beszéltünk az atomenergia felhasználás pozitív és negatív oldaláról, körbejártuk Paks és Paks 2 témáját pro és kontra oldalról is. Most azonban nem az energiafelhasználásról vagy az atomenergiáról szeretnék veletek beszélgetni.

Egy ideje azon gondolkodom, hogy megvalósítom régi álmom és kiadok egy magazint, amit mindig is szerettem volna. Persze nem most jöttem le a falvédőről én sem, és tudom, hogy egy ilyen jellegű ötlet megvalóstása óriási beruházás. Nem is vagyok benne biztos, hogy itt tartok-e már anyagilag és design tekintetében, de nem is ez a lényeg. Kiskorom óta élek, halok a képregényekért és a képregényhősökért, rengeteg képregényt őrzök a gyerekkoromból. Konkrétan képregényt írni és rajzolni kamaszkoromban kezdtem, még most is meg vannak az első próbálkozásaim. Nemrég azonban ismét rákaptam. Elővettem a korábbi rajzaimat, vázlataimat, és újraéltem a rajzolás, az alkotás örömét. Azóta egy teljesen új sorozatot is elkészítettem, és úgy döntöttem, ezt nem hagyom a fiókban porosodni.

Először csak szűk baráti körben mutattam meg a rajzokat, de szerencsére nagyon sok pozitív megerőstést kaptam, hogy érdemes folytatni az alkotást. Így a korábban csak rajzlapra felskiccelt történeteket digitalizátlam, most már digitális rajztáblán készítem az újabb történeteimet. Egyúttal az az igény is megjelent bennem, hogy a digitális világban megalkotott rajzaim a papíron is megelevenedjenek. Ezért elkezdtem a nyomtatással is kísérletezni. Mivel az alkotás egyelőre csak hobbi, igyekszem költség hatékonyan megoldani a nyomtatást, de ez nem mindig egyszerű. Szerencsére nagyon sok munkám van már, de mire mindet kinyomtatom, kis túlzással már cserélhetem is a nyomtatópatront a nyomtatóban.

utángyártott toner

Hogy egy kicsit költséghatékonnyá tegyem az amatőr próbálkozásaimat, elkezdtem utángyártott tonerekkel kísérletezni. Először persze aggódtam, vajon az utángyártott tonerek nem silányabb minőségűek-e? Annyi rossz dolgot hall róluk az ember. De szerencsére rátaláltam a nyomtatoalkatresz.hu webáruházra, és hirtelen minden aggodalmam szertefoszlott! Hogy őszinte legyek, még soha ennyi tonert, tintapatront és nyomtató kelléket nem láttam egy helyen! Hitetlenül széles skáláról lehet választani, és az utángyártott tonerek választéka is meglepően nagy. Mikor először próbáltam ki, hogy utángyártott tonerrel kezdem meg a nyomtatást, bevallom hősiesen, rettenetesen paráztam, hogy vajon nem ront-e a minőségen. El sem tudom mondani, mennyire megkönnyebbültem, amikor abban a minőségben jöttek ki a képregényem oldalai, ahogyan elképzeltem!

Azóta félelem nélkül nyomtatok utángyártott tonerekkel. A barátaim is mindig dicsérik a képregény nyomtatások minőségét (meg persze természetesen a tartalmat is). Bátran próbáljátok ki ti is, rendeljetek a nyomtatoalkatresz.hu-ról, nem fogjátok megbánni!