Gyógynövények a sugárzás helyett

Sokáig Pakson éltem, és szerettem a várost. Sok barátom és családtagom él ott, sok minden köt oda. Pár hónapja Budapestre költöztem, és itt is dolgozom. Jól érzem magam, kezdem megszokni és megkedvelni az új környezetemet – de ha szóba kerül a szülővárosom, lépten nyomon belefutok olyan „remek” tréfákba, mint például:

– Mi van ma veled? Olyan sugárzó a jókedved!

Vagy:

– Neked nem kell lámpa, úgy is világítasz a sötétben!

Sőt, egyszer még ez is elhangzott egy kollégámtól:

– Te nem úgy mondod, hogy be van „kapcsolva a rádió”, hanem úgy, hogy „rádió aktív”.

Hát köszönöm szépen. Tényleg, nagyon kreatív, gratulálok… Persze, ilyenkor nem állok meg elmagyarázni, hogy a paksi erőművet rendszeresen és folyamatosan ellenőrzik, és sugárzás szintje a városban messze-messze az egészségügyi határérték alatt van. Azt sem említem meg, hogy a levegő ott (otthon) jóval tisztább, mint a fővárosban.

De Budapestnek vannak tagadhatatlan előnyei. A városkép, például. No meg a kulturális élet (amikor épp nincs koronavírus-járvány). De a thai masszázs sem elhanyagolható szempont.

Hosszú évek óta járok masszőrhöz, és amikor költöztem, tartottam tőle, hogy nem fogok olyan jót találni, mint Pakson. Szerencsére épp az ellenkezője bizonyosodott be. Mindig ki akartam próbálni a thai masszázst, és a neten belefutottam a Karma thai masszázsszalonjaiba.

Mivel amolyan masszázs-ínyenc vagyok, a legérdekesebb, legegzotikusabb verziót próbáltam ki először. Ez pedig a herbál masszázs volt.

Maga a folyamat úgy néz ki, hogy gyógynövény keveréket tesznek egy ilyen kis zsákocskába, aztán azt felmelegítik, és tulajdonképpen azzal masszíroznak. Közben minden illatozik a gyógynövényektől, és olyan érzés, mintha a tested minden egyes sejtjéhez eljutna a gyógyító gőz. Fantasztikus élmény, nagyon-nagyon lelazít, és jó közérzetet ad.

karmathaimasszazs.hu/herbal-masszazs

Ha érdekel, itt meg tudod nézni: karmathaimasszazs.hu/herbal-masszazs

Nagyon jó, részletes leírás van itt a masszázs működéséről és hatásairól, de azt is elolvashatod, milyen esetekben nem ajánlott a használata. (Pl. autoimmun betegségek esetén.)

Fantasztikus élmény, csak ajánlani tudom – ahogy magát a Karma thai massage-t is. Két szalonjuk van Budapesten, az egyik a VII. kerületben, a Síp utcában, a másik a VI. kerületben, a Király utcában. Én még csak az utóbbit próbáltam, de nem hiszem, hogy a másik elmaradna tőle minőségben.

A hely hangulata, dekorációja, és a masszőrök profizmusa felülmúlhatatlan. Több másik masszázsformát is kipróbáltam náluk azóta: a tradicionális thai masszázst, a kókuszolajos masszázst és a talpmasszázst is, és ezeket is imádom, de a herbál masszázs maradt a kedvencem.

A legtöbb masszázs verzióra egyébként kínálnak fél órás, egy órás, és másfél órás verziót is, de a herbál masszázsból a minimum a másfél óra. Szóval rá kell szánni az időt.

Az egész olyan, mint egy komoly szertartás, mindennek megvan a maga helye és ideje, semmi sincs elkapkodva vagy sürgetve. Borzasztóan le lehet lazulni tőle, megszűnteti a hátfájást és a bőrnek is jót tesz. Tényleg, csak ajánlani tudom, nézzetek rá a karmathaimasszazs.hu/herbal-masszazs -ra.

Szóval, mindent összevetve Pakson is vannak remek masszőrök, de egy kicsit sajnálom, hogy nem találkoztam korábban a Karmával. Amióta hozzájuk járok, a kollégáim ugratásait is könnyebben viselem. Meg szoktam nekik mondani, hogy „megyek, és kimasszíroztatom magamból a radioaktivitást…”