Paksról Budapestre költözött a barátnőm

Egy régi barátnőmet, Kingát még általános iskolában ismertem meg, akkor még itt éltek Budapesten. De hatodikos korunkban elköltöztek Paksra, mert az apukája ott kapott egy munkát, egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Nem örültem neki, mert nagyon közel álltunk egymáshoz, de az internet segítségével így is tudtuk tartani a kapcsolatot, nyaranta pedig meg is látogattuk egymást. Volt, hogy én mentem hozzájuk, de olyan is, hogy ő jött hozzánk. Idén viszont, úgy döntött, hogy levelező tagozaton egyetemre szeretne járni, így be is adta a jelentkezését. Felvették, úgyhogy így búcsút mondott Paksnak és Budapestre költözött.

Sok mindenre volt szüksége az új albérletébe, mivel bútorozatlan volt, és inkább úgy határozott, hogy majd itt Budapesten veszi meg a szükséges dolgokat, mert egyszerűbb, mint Paksról felhozni. De persze már otthon is bőszen nekiállt a keresgélésnek, a jysk online újságát böngészgette az akcioleso.hu weboldalán. Bár Pakson is van jysk tudomásom szerint, de ez így valóban sokkal egyszerűbbnek tűnt.

Ő egyszerűen imádja ezt az oldalt, mert nagy környezetvédő – és valójában ezért sem szeretett soha Pakson élni – és nagyon szimpatikus neki, hogy online formában is meg tudja nézni mindenféle üzletnek az aktuális és/vagy akciós kiadványait, de a régebbieket is meg lehet nézni, akinek ahhoz van kedve. Az akcioleso.hu oldalon talált jysk újságnak köszönhetően teljes mértékben be tudta bútorozni az albérletet olyan bútorokkal, amik remélhetőleg hosszú éveken át fognak tartani és ha úgy adódik, akkor tovább is tudja őket vinni.

Amióta rátalált erre az online újságtárra, azóta a kezébe se vett ilyet nyomtatott formában. Az élelmiszerüzleteknek a lapjait is végignézi – sokkal jobban el tud ezeken igazodni, mint például a honlapokon, ahol gyakorlatilag majdnem minden termék megtalálható. És mindig csak azután indul vásárolni, hogy összeszedte az akciókat. Úgy van vele, hogy a pesti élet drága és így tud a legjobban spórolni, mert élelmiszerre rengeteget el lehet költeni. Már másfél hónapja Budapesten él, és azóta rendszeresen írja, hogy mire mennyit költ és a helyzet az, hogy a módszere valóban működik. Úgyhogy ő a jysk újság mellett hetente nézegeti például a Lidl, vagy az Aldi akcióit is. Bár ez a két üzlet alapból sem arról híres, hogy túl drága lenne.

Amióta ismerem a trükkjét, én is néha azt csinálom, amit ő: felmegyek az akcioleso.hu oldalára és megnézegetem az akciókat és lehetőség szerint azok alapján végzem el a bevásárlást. Bár nem vagyok még olyan profi ebben, mint ő, de igyekszem.