Munkába menet biztonságos közlekedés

Mivel a paksi Energetikai Szakközépiskolában végeztem, nem volt kérdés számomra, hol fogok elhelyezkedni a későbbiek során. Az itt tanuló diákok abban a kivételes helyzetben vannak, hogy az Atomerőmű gyakran kínál munkát a végzés során, amit rendszerint el is fogadnak, hiszen pályakezdőknek ez egy páratlan lehetőség. Ezzel én magam is így voltam, ezért amikor megtudtam, hogy felvehetnek az erőműbe, nem haboztam, azonnal el is fogadtam az ajánlatot. Az az egy problémám volt, hogy vidéken éltem és élek most is, ami Pakstól 40 km -re volt, de autóm nem volt. A közlekedés eleinte igen nehézkes volt, de néhány hónap alatt sikerült annyi pénzt összespórolnom, hogy megvehessem életem első saját autóját. Nagyon büszke voltam rá, hiszen keményen megdolgoztam azért, hogy megvásárolhassam. Onnantól kezdve legalább az utazást könnyebben meg tudtam oldani, viszont olyan dolgokra is oda kellett figyelnem, amire azelőtt még sosem, lévén ez volt az első autóm.

Az egyik ilyen volt a gumiabroncs kérdésköre. Mindig oda kellett figyelnem arra, hogy évszakváltáskor a megfelelő darabokkal legyen felszerelve az autóm, mert ha ez nem így van, akkor az nagyon balesetveszélyes tud lenni, én pedig azt el szerettem volna kerülni. Mivel minden új volt, nem tudtam, hol is csináltassam ezt meg, de az egyik ismerősöm szerencsére ajánlotta a gumidiszkont.hu nevezetű oldalt, ahol megtaláltam azt, amire szükségem volt.

Ez a webáruház azért is szimpatikus volt az ismerősi ajánlás mellett, mert 100 % – ban magyar vállalkozás. Nagyon fontosnak tartom, hogy törekedjünk arra, hogy a magyar vállalkozásokat támogassuk annak érdekében, hogy a piacon minél többen jelen lehessenek. Tudtam, hogy ez milyen sokat tud jelenteni, mert több ismerősöm is egyéni vállalkozó, és már kész monológokat hallgattam végig e témának a fontosságáról. Azt is olvashattam, hogy már több, mint 19 éve gumik forgalmazásával és felszerelésével foglalkoznak, így zöldfülűeknek éppen nem voltak mondhatók. Nagyon érdekelt, hogy végeznek – e házhoz szállítást, mert ha van egy dolog, amit ki nem állhatok, akkor az a sorban állással eltöltött felesleges idő, amit hasznosabb dolgokra is lehetne fordítani. Szerencsére volt ilyen lehetőség, ráadásul igen rövid szállítási idővel. Azt olvastam, hogyha az ember megrendeli a termékeket munkanapokon a délelőtti órákban, akkor a következő nap már kézhez is veheti a dolgait. Ha a rendelés esetleg nem ebbe az időintervallumba esne, úgy a szállítási idő 2 munkanapra nő, de azt gondolom, hogy ez az idő sem számít túl soknak.

A kártyás fizetési lehetőségnek azért örültem meg, mert egyszer nagyon melléfogtam az egyik futárszolgálattal, akiknek utánvéttel fizettem. A megrendelt terméket időben hozták ki ugyan, de a futár problémázott azon, hogy gyűrött bankjegyeket adtam oda, és ő ezt nem fogadhatja el. Mivel teljesen felháborodtam ezen, mondtam neki, hogy mutassa meg az erre vonatkozó szabályt, amit persze nem tudott felmutatni. Végül nem volt hajlandó odaadni a terméket, de én jöttem ki jól, mert a futárszolgálat elnézést kért ez a viselkedés miatt és kárpótlást is kaptam. Ezért, ha tehetem, csak bankkártyával fizetek mindenhol.

Szerencsére a rendelés a gumidiszkont.hu – n teljesen rendben ment, és nem akadtak olyan gondok, mint amiket fentebb említettem. A minőség kiváló volt, és a futárszolgálattal is teljesen meg voltam elégedve. Az új gumiknak hála, már nem kell attól tartanom, hogy esetleg az autópályán száguldva valami bajom esik az időjárás változásai miatt, mert ettől védve lettem. Bárki kérdezi tőlem, nyugodt szívvel tudom ajánlani ezt a szolgáltatást, mert pont azt nyújtották, mint ami a weboldalon le van írva. Ráadásul ahogy említettem, támogassuk mind a magyar vállalkozásokat, ne pedig a nagy multikat!