Cégmódosítás kellet az autószerelő cégünkben, tagváltás miatt

cégmódosítás
cégmódosítás

Ez egy kicsit rendhagyó téma, hiszen legtöbbször olyan dolgokról írok nektek, mint az energia, a környezettudatosság, az energiafelhasználás, most viszont szeretném egy pozitív tapasztalatomat megosztani Veletek a cégmódosítás területén.

Még nem írtam róla, de van egy kisebb cégem. Nem kell valami nagyra gondolni, csak a családdal hoztuk létre, és jegyeztettük be.

A nővérem és a húgom mostani párja is autószerelő, sőt édesapám is szerelőként végzett, bár ő nem sokat dolgozott még ebben a szakmában, ki szerette volna próbálni, hogy mire emlékszik még.

Ő egy igazi ezermester, aki az itthoni autókat mindig elbütykölgette és ha nem is azonnal, egy idő után sikerült mindig megoldást találni a problémákra.

Nem volt annyira idegen tőle az sem, hogy egyszer egy céget vezessen, és egy idő után, mikor a húgom és a nővérem párja is autószerelőként dolgozott, felötlött bennük az ötlet, hogy akár együtt is alapíthatnának egy céget. Hiszen mindkét fiúnak volt már vendégköre, és mindketten ráfáztak már egy-egy kellemetlenkedőbb főnöknek köszönhetően.

Mivel van könyvelő ismerősünk is, nem volt annyira bonyolult a céggel járó papírmunka sem, a könyvelést erre a barátnőmre bíztuk.

A cég bejelentése egy kicsit nagyobb falat volt, hiszen nem szerettük volna a bérelt műhelyükbe bejelenteni a céget, és a saját házunkat sem szerettük volna székhellyé tenni.

Ekkor kerültünk kapcsolatba először a topcegalapitas.eu-val.

Itt ugyanis van székhelyszolgáltatás, ami azt jelenti, hogy a vállalatunk bejegyzéséhez ők szolgáltatták a székhelyet, és a bejegyzésben is segítettek.

A cégbejegyzéshez szükség van ügyvédre, a cégbíróság felé és a NAV felé is be kell jelenteni, hogy új cég alapult, Ebben segített a topcegalapitas.eu. Mindent elintéztek a bejelentéssel kapcsolatban, és székhelyet is biztosítottak nekünk.

Azóta is hozzájuk érkeznek a leveleink, amiket mindig scannelve továbbítanak nekünk. Nem mindegy adózás szempontjából, hogy hová van bejelentve a cég, náluk több helyszín közül is lehet választani. Mi végül a Budapesti székhely csomagot kértük.

Másodszor akkor találkoztunk velük, amikor cégmódosítás ügyén kerestük meg őket. A húgom ugyanis szakított a párjával, és a szakítás olyan csúnyán sikerült, hogy nem szeretett volna a kis cégünk tagja lenni tovább. Ezzel kapcsolatban kerestük fel a topcegalapitas.eu -t, ahol cégmódosítások bejelentésével és papírozásával is foglalkoznak.

Bejelentették helyettünk a változást, a cégmódosítást. Nem minden esetben kell a módosítást jelenteni, hiszen, ha csak egy „sima” tag lép ki, akkor az nem bejelentés köteles. De mivel neki szerepelt az aláírása is több dokumentumon, mindenképpen be kellett jelentenünk, hogy a továbbiakban nem tagja a cégünknek.

A sors iróniája, hogy egy évvel később a húgom újra egy autószerelővel jött össze. Nem tudom, hogy sikerül neki ennyi autószerelőt találnia, de egy kis idő múlva az új párja is be szerteett volna lépni a cégbe, aminek persze újabb cégmódosítás lett a végre.

Nem hiszem, hogy más cégek ennyiszer módosulnak életükben, de mi már elég sokat kerültünk ilyen helyzetbe. Minden alkalommal a topcegalapitas.eu-n keresztül végeztük a módosításokat és nagyon meg voltunk elégedve velük. Ezért is szerettem volna ezt leírni Nektek, mert tudom, hogy sokan vannak, akik nem mernek belevágni a cégalapításba, mert nem tudnak semmit ezekről a dolgokról, nem tudják, hogyan kell bejelenteni és félnek a költségektől is.

Nekik ajánlom a topcegalapitas.eu oldalt, akiknek a segítségével gyerekjáték a bejelentés és a cégmódosítás is.