A túrázáshoz rengeteg energiára van szükség

A Cultractive oldalán találtam egy olyan túrát, amihez minden erőmre szükségem volt. Egy kicsit sikerült túlvállalnom magamat, de nem bántam meg, csak nagyon elfáradtam.

A Cultractive oldala egy olyan honlap, ami a Csallóköz és Szigetköz legjobb túraútvonalait gyűjti össze. Ez a térség szerintem rendkívül izgalmas, hiszen a Duna élóvilága, a ligetek, árterek és lápok csodálatosak a nyáron, a színes élővilága, a térség sok temploma pedig élvezetessé teszi a környék túraútvonalait.

Szerintem egyelőre nem olyan népszerű ez a térség, így azoknak, akik tényleg csendben, nyugalomban szeretnének kikapcsolódni, tökéletes túrahelyszín lehet.

Az oldalon egyébként elég sok túra van fent, sok gyalogos útvonalat lehet itt találni, de vannak biciklis útvonalak is. A gyaloglást kevésbé kedvelőknek vannak csónakos, vízi túrák is, és városnézés ajánlatok is vannak az oldalon.

Szerintem mindenki talál olyan túrát, ami megfelel neki, a vállalásainak, a preferenciáinak.

Én például a természetben érzem magamat jól, de a párom pedig az építészeti különlegességeket, templomokat szereti megnézni, a szobrokat keresi.

Éppen ezért jó ez az oldal, mert a legtöbb túra útba ejt valamilyen építészeti nevezetességet, templomot szobrot vagy kastélyt, de mellette olyan útvonalakon haladnak, ahol pedig a természet szépségeiben lehet gyönyörködni.

Éppen ezért választottunk itt egy ilyen ” kombinált” túrát. Úgy gondoltam, nem fog gondot okozni a közepes nehézség, de a túra végére már borzasztóan elfáradtam

A végén döbbentem rá, hogy inkább egy könnyűt kellett volna választanom, Hiszen könnyű túrákból is bőven van az oldalon, mégis úgy gondoltam, hogy nem fog ki rajtam egy közepes nehézség sem. Végül így lett, tudtam teljesíteni a távot, csak nem ment olyan gyorsan, mint mehetett volna. De nagyon élveztem.

Jó kis oldal ez a Cultractive, jó keresője van, sok az ajánlás és könnyen lehet a segítségével túrákat is tervezni. Egy naptárban össze is vannak gyűjtve az aktuális helyi programok, így egy-egy program megszervezésekor ezt is érdemes megnézni, hiszen lehet, hogy egy túrát valamilyen egyéb kulturális programmal is össze lehet kötni, úgy pedig még nagyobb az élmény.

Én nagyon élveztem a túrát, szerintem nagyon érdekesek az egyes megállók, sok szép templomot láttam és volt lehetőségem megfigyelni a növény és állatvilágot.

Sok olyan túra van itt, ami érdekel szóval tüzetesebben át fogom nézni ezeket is, hogy aztán kiválasszam a következő úticélomat.