Energia az lesz, aknázzuk hát ki!

Sokat halljuk mostanság az “energiaválság” kifejezést, ami persze nem véletlen. Magyarország gáz- és olajellátottságát is veszélyeztette mostanában mindenféle körülmény, de elektromos áramot előállítani, az a biztos jövőnek tűnik! A jelenleg működő paksi atomerőmű és annak leendő testvére, “Paks 2” is ezt szolgálják majd.

Továbbá, ne tévedjünk, a napelem-technológia is olyasmi, amit nem lehet majd eltüntetni az életünkből. Sokáig éreztük úgy tévesen mostanában (és ez talán a rossz politikai kommunikációnak is felróható), hogy mintha a napenergia nem lenne támogatott “formátum” Magyarországon, de az idő ezt is megcáfolta. Bőven jöttek újabban olyan hírek, melyek mélyítik a napenergia-használat kultúráját. Szóval, szerintem a mindenünk (ami a jövőt illeti): az az elektromos áram, a villamosenergia. És a minél több elektromos bicikli bolt megléte és hasonlók. Nem az autózás, hanem tényleg a kerékpár, vagy a robogó, a roller és minden, ami elektromos is lehet négynél kevesebb kerékkel. A linkemen is láthattok egy ilyen boltot, a motorbolt.co.hu-t. A legjobbat méghozzá, amit találtam!

Azért írom, hogy nem az autó a jövő, mert ilyen eszközökből (mint a Motorboltos közlekedési eszközök) olcsón is vehetünk (a kocsihoz képest) bármit. A Motorbolt elektromos bicikli boltjából kifejezetten kiválókat. Ár-érték arányban ezek a megoldások gyakorlatilag verhetetlenek. Értem, hogy akad valahol a kétkerekűek világában is milliós tételt képező valami, de nem ez a jellemző. És egy elektromos bicikli sokkal többet ad arányosan, ahhoz képest, hogy mennyivel olcsóbb. A Motorbolt pedig a csúcsminőséget hozza el.

Szóval, nem véletlenül linkeltem őket tényleg. Egy nagyon kiváló boltot a sok közül, ahonnan a gyermekeink és mi is vásároltunk biciklit már a saját családunkban. Illetve, nyilván mi a gyermekeinknek – magunk mellett, így értem. De terelnek az elektromos robogó irányába is kicsit. Fenntartható eszközök felé mindig, amik nagy számban is olcsóbban vásárolhatók – lehet mindenkinek saját a családban. A Motorbolt pedig biztosítja az alkatrészellátást is a jövőben. Nem csak sima elektromos bicikli bolt az övék. Még talicska-gumit is talált náluk egy ismerősöm, szóval nézzetek szét, mert a nevük ellenére még sokaknak lehet ez a beszerzési helye. Korrektségben, szállítási paraméterekben nagyon oké a szint, amit nyújtanak. És tényleg a választék és az árak azok, amik által nálam ők megverik a konkurenciát.

Mi teljesen át akarunk állni erre a dologra. Az elektromos kis-eszközökkel való közlekedésre. Eladjuk az utolsó városi kisautónkat is hamarosan… A belvárosban lakunk, minden másra meg ott a vonatközlekedés. Ha vonzó, amit írok, első tájékozódásra mindenképpen a Motorbolt választékát ajánlom. Pláne, hogy a felfoghatatlanul sok termék ellenére nagyon-nagyon logikusan építették fel a webes boltot. Számos kategória van, de jól szelektálhatunk, navigálhatunk köztük. Nem csak biciklit venni (elektromost, vagy sem) lehet tehát, hanem mindenféle kiegészítőt ehhez az életmódhoz. Ha elromlik a bringán valami, azt is. Ha motoros felszerelés kell, mert télen is mondjuk a kétkerekűt választanánk (akár egy elektromos robogót), abból is végtelennek tűnő a paletta.

És ezek a dolgok azért jóval kevesebb energiát is esznek meg, mintha kocsit vennénk és azt töltenénk mindig újra. Nem is kell külön töltőállomás nekik, de olcsóbb is, tényleg. Nem csak magunknak spórolhatunk továbbá, hanem a bolygó üdvére talán. Én sosem voltam egy környezetvédő típus a “vadzöld” értelemben, de könnyű rákapni. Mert jót tenni jó, jól cselekedni nagyon jó érzés és a Motorbolttal ez még óriási élvezet is. Én szeretem, hogy az ilyen, emlegetett eszközökön utazva nem vagyok úgy bekorlátozva, mint a kocsiban, stb.

A jövő már elkezdődött, és kiváló, dicséretes dolog, hogy vannak, akik ennyire komoly veszik, mint a példás választékot kialakító motorbolt.co.hu. Előre tekintsünk, hagyjuk a fosszilis energiaforrásokat és támaszkodjunk az elektromosságra, a villanyáramra!

elektromos bicikli bolt