Rólunk

Ki?

A Pakskontroll.hu egy civil kezdeményezés, amely mentes minden politikai és gazdasági érdektől, érdekcsoporttól. Létrehozója és az oldal üzemeltetője az ENERGIAKLUB, amely 2008 óta dolgozik a paksi beruházás átláthatóságáért.

Az ENERGIAKLUB kormányoktól, egyházaktól, cégektől függetlenül, non-profit alapon működő, kiemelten közhasznú szervezet. Kutatásainkkal, képzéseinkkel és a széles körű kommunikációval a célunk, hogy mind az energiát termelők, mind a felhasználók, vagy éppen a politikai döntéshozók másként viszonyuljanak az energiához.

Miért?

A Pakskontroll.hu oldal célja, hogy megerősítse a nyilvánosság kontrollszerepét a paksi bővítés kapcsán. Ehhez szükség van a tények feltárására, dokumentálására, valamint szakmai- és társadalmi szemléletformálásra, párbeszédre.

Mit?

  • Információkat, tényeket, adatokat gyűjtünk, kérvényezünk, dolgozunk fel és teszünk nyilvánossá, hogy minél szélesebb körű ismereteket tegyünk elérhetővé Paks 2-ről.

  • Kutatásokat végzünk, tanulmányokat írunk, hogy elemezzük és feltárjuk a bővítéssel kapcsolatos háttérinformációkat.

  • Megvizsgáljuk az intézményi- és jogi hátteret (hazai és nemzetközi színtéren is), pénzügyi folyamatokat, döntéshozatali mechanizmusait.

  • A feltárt problémák megoldására általános és konkrét javaslatokat teszünk.

 

A Pakskontroll program támogatói: