Civil képzés Szombathelyen - A társadalmi részvétel lehetőségei az energiapolitikában

péntek, április 15, 2016 - 14:00 - 17:00
Szombathely, Ady tér 5. MMIK fsz. 12

Az Energiaklub és a Szombathelyi Civil Kerekasztal közös workshopjának témája:

A társadalmi részvétel lehetőségei Magyarország energiagazdaságával, energiapolitikájával kapcsolatban

A képzés általános célja az, hogy fejlessze a társadalmi/civil szereplők kompetenciáit a társadalmi részvétel különféle technikáit illetően. A képzésen az állampolgári részvétel különböző útjait, módjait, lehetséges eszközeit járjuk körbe. Megvizsgáljuk, hogy a résztvevő civil szervezetek hogyan tudnák – a jelenleginél jobban és hatékonyabban – mozgósítani településük közösségeit, lakosságát, ill. hogyan tudják megtalálni saját szervezetük helyét és szerepét az országos szintű, környezet- és természetvédelemhez kapcsolódó ügyekben, folyamatokban. Az eszközök ismertetésén túl az Energiaklub – elsősorban az energetikai szférából származó – tapasztalatait is bemutatja. Kiemelten foglalkozunk a társadalmi részvételhez elengedhetetlen információkhoz való hozzáférés technikáival; az európai, az országos és a helyi szintű részvétel kérdéseivel.

A workshop a magyar energiapolitika problémakörén túl a résztvevők igényeihez és érdeklődéséhez igazodva nyitott más energetikai témák (pl. megújuló energia, energiatakarékosság), illetve környezeti problémák körüljárására a társadalmi részvétel lehetőségeit vizsgálva.

A worksop időpontja: 2016.04.15. 14:00-17:00

A workshop helyszíne: Szombathely, Ady tér 5. MMIK fsz. 12

Előadók:
Koritár Zsuzsanna, Energiaklub

Majoros Zsuzsanna, Cromo Alapítvány
……

Elsősorban civil szervezetek képviselőit várjuk, bármilyen területről, valamint érdeklődő, aggódó vagy tettre kész magánembereket.

A részvétel ingyenes! De  előzetes regisztrációt kérjük a szhelyi.civil.kerekasztal@gmail.com címre küldeni szíveskedjenek. 

Az eseményt a Norvég Civil Alap támogatja.
www.norvegcivilalap.hu

 

További információk, érdeklődés:
Koritár Zsuzsanna, Energiaklub

koritar@energiaklub.hu, 20-483-1747